Genveje:
Hop til hovedmenu  Hop til indhold  Hop til søgning

Film: Hustypebeskrivelser

Ejerbolighandel

 
Opdateret 17.12.2014

Sådan bruger du hustypebeskrivelserne

Film: Sådan bruger du hustypebeskrivelserne

Filmen fortæller dig, hvordan du skal bruge hustypebeskrivelsen, som udleveres sammen med tilstandsrapporten, når du skal handle et hus.

Hustypebeskrivelsen er en del af Huseftersynsordningen og giver dig et bedre kendskab til din hustype og hjælper dig til at forstå tilstandsrapporten bedre.

Synstolkning Film 2

Hustypebeskrivelsen

Siden 1. maj 2012 bliver der udleveret en generel hustypebeskrivelse sammen med tilstandsrapporten. Hustypebeskrivelsen er relevant for den type bolig tilstandsrapporten vedrører. Beskrivelsen indeholder generel, supplerende information om hustypen samt generelle oplysninger om kloaksystem og radon.

Der findes 31 forskellige, generelle hustyper. I typebeskrivelsen finder du en beskrivelse af de særlige forhold, der knytter sig til den relevante hustype og en generel beskrivelse af kloaksystemer og radon.

Der kan være boliger, der har gennemgået så markant ombygning, at en enkelt hustypebeskrivelse ikke dækker. Du kan derfor opleve tilfælde, hvor du vil modtage to eller tre typebeskrivelser – og i sjældne tilfælde ingen typebeskrivelse.

Relateret indhold

Sikker hushandel - Huseftersynsordningen

Tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er resultat af en bygningsgennemgang under..