Genveje:
Hop til hovedmenu  Hop til indhold  Hop til søgning

Fortrydelsesret

Andelsbolighandel

 
Opdateret 19.01.2010

Fortrydelsesret

Køber af en andelsbolig har fortrydelsesret.

Fortrydelsesret i eksisterende forening

Køber har ret til at fortryde købet af en andelsbolig i en eksisterende forening. Hvis han fortryder, skal han give sælgeren skriftlig besked om det inden 6 hverdage. Fristen regnes fra den dag, køber har modtaget sælgers accept af købstilbudet. Hvis køber fortryder købet, skal han dog betale en godtgørelse til sælger på 1 pct. af prisen.

Fortrydelsesret i forening under stiftelse

Køberen af en andel i en andelsboligforening under stiftelse har også ret til at fortryde købet. Fortrydelsesfristen er på 6 hverdage regnet fra det tidspunkt, hvor der foreligger et bindende købstilbud. I det tidsrum kan køber træde tilbage fra aftalen eller det bindende købstilbud. Køberen skal have oplysning om fortrydelsesretten på et særskilt dokument.

Hvis en køber, som allerede har betalt en del af købesummen, fortryder købet, har han krav på straks at få beløbet tilbagebetalt. Det er gratis for køber at fortryde købet af en andel i en andelsboligforening under stiftelse.

Relateret indhold

Forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom

Forbrugerbeskyttelsesloven indeholder regler om den såkaldte ”Huseftersynsordning” samt regler om købers fortrydelsesret.