Genveje:
Hop til hovedmenu  Hop til indhold  Hop til søgning

Indeklima

Indeklima

 
Opdateret 10.03.2015

Indeklima - den sunde bolig

Vi bruger meget tid i hjemmet og indeklimaet i boligen har derfor en stor betydning for vores sundhed og generelle velbefindende. Faktisk er vi danskere indendørs ca. 90 % af tiden, og heraf bruger vi i gennemsnit 16 timer af døgnet i vores bolig. Derfor er det vigtigt, at vores boliger har et indeklima, der er sundt og behageligt at opholde sig i.

Forskellige faktorer påvirker indeklimaet

Indeklimaet i din bolig påvirkes af mange forskellige faktorer, fx luftkvaliteten, fugt, rygning og afgasning af kemikalier fra byggematerialer og møbler. Hvis du har et dårligt indeklima, kan du eller din familie opleve symptomer som træthed, hovedpine og luftvejsirritationer.

Du kan selv forbedre dit indeklima

Som boligejer er du selv ansvarlig for indeklimaet i din bolig. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at få til et godt indeklima. Simple tiltag som fx rengøring og hyppig udluftning, kan medvirke til et godt indeklima. Samtidig kan du også sikre dig et godt indeklima gennem forbedringer af selve bygningen så som forbedring af boligens ventilationssystem eller radonsikring af boligen.

På de øvrige sider i menuen kan du læse meget mere om, hvad du selv kan gøre for at få et godt indeklima. Du kan også få mere viden om, hvilke faktorer der påvirker dit indeklima og din bolig.

Relateret indhold

Tilstandsrapporter og huseftersyn

Tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er resultat af en bygningsgennemgang under..

Byggeri

Ethvert byggeprojekt, stort som småt, starter som en idé og ender som færdiggjort by..