Genveje:
Hop til hovedmenu  Hop til indhold  Hop til søgning

Hvem kan se hvilke oplysninger?

FAQ / Hjælp

 
Opdateret 09.01.2012

Hvem kan se hvilke oplysninger?

Nogle få oplysninger under ejendomsdata er private oplysninger, der kræver, at du er logget på som ejer.

I opslag under Ejendomsdata fra OIS er der både private og offentlige oplysninger om den enkelte ejendom. De offentlige oplysninger om en ejendom kan alle se. Du får adgang til de offentlige oplysninger, når du via søgefunktionen søger på en bestemt ejendom.

For at få adgang til de private oplysninger om en ejendom, skal du være ejer af ejendommen. Derfor skal du logge på med digital signatur eller NemID, for at se disse oplysninger

De registre, som oplysningerne på OIS stammer fra, er underlagt Persondataloven. Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters ansvar, at oplysningerne ikke bliver brugt på en måde, som kan krænke de registrerede personers private forhold.

En offentliggørelse af sådanne private oplysninger ville kunne bruges til at danne profiler af de registreredes bolig-, økonomiske og andre private forhold. Af hensyn til beskyttelsen af ejernes privatliv og for at undgå misbrug, har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter valgt at forbeholde de mest personlige oplysninger for ejerne selv.


Eksterne links

OIS-bekendtgørelsen
BEK nr. 195 af 07/03/2008 om videregivelse af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og øvrige ejendomsdata

Persondataloven
LOV nr 429 af 31/05/2000 om behandling af personoplysninger