Genveje:
Hop til hovedmenu  Hop til indhold  Hop til søgning

Få gratis hjælp til at finde oliefyrets afløser

Nyheder og drift

 
Opdateret 11.12.2013

Få gratis hjælp til at finde oliefyrets afløser

Overvejer du at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr? I ny ordning kan du få gratis og uvildig rådgivning, så du kan vælge den bedste varmekilde til din bolig.

Har du en gammel oliesluger af et fyr stående i kælderen, har du måske leget med tanken om at skifte det ud. Det vil spare dig for bekymringer om stigende oliepriser og stadig lavere ydeevne på dit aldrende fyr. Men hvad skal du vælge i stedet?

En ny gratis rådgivningsordning, som Energistyrelsen står bag, hjælper dig med at træffe det rigtige valg. Du kan ringe eller maile til uvildige energieksperter fra Energitjenesten, der guider dig gennem de mange opvarmningsformer og ruster dig til at vælge den, der passer bedst til dig og dit hus.

Minister: Ud med de gamle oliefyr

Rådgivningsordningen er finansieret af en pulje fra energiforliget, og det er et af flere midler, der skal fremme udfasningen af oliefyr. Fx kan du også komme til inspirationsaftener rundt omkring i landet, hvor du kan lære mere om det rette valg af varmekilde.

Vores mål er klokkeklart, at vi skal af med alle oliefyr i Danmark så hurtigt som muligt og allersenest i 2030, siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Oliefyrene skal skrottes, fordi olie er et fossilt brændstof, og regeringen har som mål, at Danmark i 2050 udelukkende anvender vedvarende energi og dermed ingen fossile brændstoffer.

Forbud mod oliefyr gælder ikke alle

Derfor er det fra 2013 forbudt at installere oliefyr i nybyggeri, og fra 2016 må du heller ikke installere oliefyr i eksisterende huse, hvis du kan få fjernvarme eller naturgas i stedet.

Det betyder, at ca. 200.000 oliefyrsejere har mulighed for at udskifte det gamle oliefyr med et nyt, fordi de bor i områder uden kollektiv forsyning.

Vi håber, at vi ved at tilbyde mere attraktive løsninger, både økonomisk og miljømæssigt, kan få skiftet til alternativ energi med den gode vilje i løbet af de næste 17 år. Det skal ske i takt med, at de gamle oliefyr bliver slidt op og alligevel skal udskiftes, forklarer Martin Lidegaard.

God forretning at skrotte oliefyret

Han påpeger, at boligejerne har udsigt til at spare penge på varmeregningen, hvis de skrotter deres oliefyr.

Sagen er jo, at olien er blevet dyrere og dyrere, mens el til opvarmning bliver billigere og billigere, siger Martin Lidegaard og henviser til, at regeringen har nedsat elvarmeafgiften i år, hvilket gør varmepumper mere fordelagtige. Derfor bliver det bare en bedre og bedre forretning at skifte fyret ud, og derfor kan jeg ikke se, hvorfor folk skulle holde fast i et oliefyr, når de alligevel skal udskifte deres gamle, og der er et bedre og billigere alternativ.

Er der tilskud i sigte til skrotning af oliefyr?

Ifølge energi- og klimaministeren er der ingen planer om at udvide forbuddet mod oliefyr til at gælde for alle boligejere. Ministeren har heller ikke tilskudsordninger – i stil med den tidligere ”skrot dit oliefyr”-kampagne – på tegnebrættet.

Men jeg vil gerne minde alle gode boligejere om, at der jo er et håndværkerfradrag, som man også kan bruge til det her formål, siger han.

Ny rådgivningsordning til gas- og oliefyrsejere

Overvejer du at udskifte dit gas- eller oliefyr? Så kan du nu få gratis rådgivning om de varmekilder, du kan vælge i stedet. Energitjenestens eksperter sidder klar til at hjælpe dig på telefon eller mail.

Sådan gør du

Ring på tlf.nr. 70 333 777 og få gratis, uvildig rådgivning.

Telefonen er åben mandag-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-16.

Eller skriv dine spørgsmål til Energitjenesten her - du får svar inden for 5 arbejdsdage.

Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk Institut.

Læs mere på Energitjenesten.dk

De nye regler for oliefyr

  • Fra 2013 må du ikke installere olie- eller gasfyr
    i nybyggeri
  • Fra 2016 må du ikke installere oliefyr i dit hus,
    hvis du kan få fjernvarme eller naturgas i stedet
  • I 2030 har regeringen som mål, at oliefyr er
    udfaset som opvarmningsform

Eksterne links

Postkort om gratis rådgivning om udskiftning af oliefyr

SKAT om BoligJobordningen
Du kan få håndværkerfradrag til udskiftning af dit oliefyr til anden varmekilde