1 års gennemgang

  • Opdateret 8. april 2019

Spørgsmål

Vi har pr. 1. marts købt en færdigbygget ejerlejlighed af bygherren i en nyopført projektejendom. Bygherren har afholdt afleveringsforretning med totalentreprenøren d. 1 november 2018 for hele byggeriet. Vi har konstateret nogle mangler. Hvornår er 1 års gennemgangen i forhold til os?

Kan vi være sikre på, at totalentreprenøren ikke blot afviser os med henvisning til, at 1 års gennemgangen kun gælder i forhold til bygherren?

Svar

Kære spørger

Ved nybyggeri og større byggerier er der sædvanligvis aftalt 1 års gennemgang og evt. 5 års gennemgang. Det er Bygherren som skal indkalde til gennemgangen.

Hvorvidt I har overtaget retten til at kræve gennemgang fra bygherren i forbindelse med købet, bør være reguleret i aftalegrundlaget, som ligger til grund for overtagelsen af ejerlejligheden/nybyggeriet.

Et klart svar på dit spørgsmål vil dog kræve kendskab til de aftale dokumenter, der ligger til grund for købet af lejligheden, men sædvanligvis vil I have overtaget bygherrens ret til at kræve 1 års gennemgang og fremsætte mangelsindsigelser i den forbindelse.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley
Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se Tidligere Indlæg fra eksperten