Åbn alleLuk alle

Badeværelse

Badeværelset er det dyreste rum pr. kvadratmeter og ikke et rum, der indbyder til gør-det-selv-arbejde.

Styr på byggeprocessen

Der er mange ting at holde styr på under et byggeprojekt. Også selvom du ikke bygger et helt hus, men blot renoverer eller bygger til.

Forløbet i et mindre byggeprojekt er dog nogenlunde det samme, som hvis du bygger fra bunden. Du skal stadig indhente tilbud, lave aftaler med håndværkerne, have styr på forsikringer, styre og føre tilsyn med byggeriet og sikre dig, at håndværkerne afleverer det, I har aftalt. Derfor kan du med fordel starte med at læse mere om byggeprocessen og få styr på det hele.

Læs mere om byggeprocessen

Rådgivning om regler for badeværelset

Badeværelset er et rum med mange tekniske installationer samlet på et sted. Der er et virvar af regler og krav til bl.a. byggematerialer, udformning, udformning og konstruktion.

Det kan være meget svært at holde styr på, hvis du ikke er professionel. I den situation er en rådgiver er en god investering. Med de mange tekniske installationer kræver badeværelset i forvejen autoriserede håndværkere. Og nogen skal holde øje med, at regler og krav bliver overholdt, så der ikke opstår dyre skader og ærgerlige overraskelser.

En rådgiver ved, hvilke udfordringer du kan løbe ind i under sådan et byggeprojekt og kan ofte spare dig for fejl og ubehagelige ekstraregninger. Rådgiveren kan også hjælpe dig med at tilrettelægge byggeriet og føre tilsyn med arbejdet. I sidste ende er det ofte billigere, end dyre fejltagelser undervejs.

Gør det ikke selv i badeværelset

Selvom du har hænderne skruet rigtigt på, kan gør-det-selv-arbejde er gør-det-selv-arbejde i badeværelser ikke en god idé. Langt de fleste opgaver skal udføres af autoriserede håndværkere for at være lovlige. Du må fx ikke selv lave vand-, afløbs- og el-installationer, og du må heller ikke selv svejse samlingerne i et vinylgulv.

Derudover kan der let opstå juridiske problemer. Hvis du selv har lavet noget af arbejdet, og der senere opstår skader eller konstateres fejl, kan det være svært at afgøre, hvem der ansvarlig for fejlen. Det kan betyde, at du går glip af erstatning og ikke kan få udbedret skader eller fejl uden omkostninger.