Depositum

  • Opdateret 11. juni 2019

Spørgsmål

Hej.. Vi står for at skulle leje et rækkehus. Udlejer beder om depositum/husleje allerede nu den 13/6.

Men boligen er først klar til indflytning 1/12, og vi har modtaget en lejekontrakt, hvor vi skal skrive under; men udlejer har ikke skrevet under.

Kan de forlange depositum allerede nu?

Svar

Kære spørger

I skal ikke betale depositum før end begge parter har underskrevet kontrakten.

I kan underskrive kontrakten nu, men formentlig aftale at depositum først skal betales et par måneder inden lejeaftalen begynder, da det ikke er rimeligt allerede nu at skulle betale depositum.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten