Ekskæreste skal overtage hus

  • Opdateret 5. april 2019

Spørgsmål

Hej.
Jeg står i den situation, at min kæreste og jeg skal gå fra hinanden. Vi har fælles købt huset og står begge lige meget på alt.
Jeg ønsker ikke at blive i huset. Min eks vil gerne blive boende, men banken siger, han ikke har et stort nok rådighedsbeløb til at kunne købe mig ud og blive boende. Spørgsmålet er så, hvis jeg lader ham blive boende i huset, og han betaler alt til huset, og jeg flytter, kan jeg så sikre mig selv på nogen måde, hvis han pludselig ikke skulle ville betale på huset eller andet, så jeg ikke står i klemme? Eller kan jeg kun sikre mig selv ved at huset bliver solgt?

Svar

Kære spørger,

Så længe du står som medejer af ejendommen,  vil du også have en risiko for at hæfte for alle betalinger, der vedrører ejendommen, hvis din kæreste ikke kan overholde sine betalingsforpligtelser.

Du vil også være bundet af denne risiko - og bank-vurdering,  hvis du selv fremadrettet ønsker at købe ny bolig.

Hvis banken vil acceptere at din kæreste overtager ejendommen med de nuværende lån - men uden at der optages nye lån til indfrielse af dit tilgodehavende -  kan det overvejes, om der kan findes en måde at løse forholdet på, - men det vil kræve at I kontakter en advokat med speciale i bolig- og bodelingsforhold, så det sikres, at den bedste løsning findes.

Alternativet er  - som du selv nævner - at ejendommen må sælges.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley,
Danske Boligadvokater, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley
Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se Tidligere Indlæg fra eksperten