Åbn alleLuk alle

Undersøg køkken og bad

Undersøg om der er lugtgener i badeværelset eller køkkenet. Lugtgener kan skyldes, at afløb er utætte, så vandlåsen ikke virker som den skal. En anden årsag kan være, at vandet i vandlåsen ikke er skiftet for nyligt.

Klinkegulve og -vægge

Hvis der er defekte fliser og fuger på badeværelser, kan vandet herfra komme ud til andre konstruktioner, der ikke kan tåle det. Se efter mørke skjolder eller sorte plamager på badeværelsets vægge, en brun, fugtig skjold på loftet i rummet under badeværelset eller vand, der drypper ned fra loftet er tydelige tegn på skader i forbindelse med dit badeværelse.

Andre tegn, du skal være opmærksom på, er drypper vand ud af loftudtag i et underliggende rum eller spor efter det. Se også om trægulvet i et tilstødende lokale er mørkt og fugtigt. Endelig skal du også være opmærksom på, om der er en klam og indelukket lugt i huset.

Sanitet

Kig efter, om der er revner i toilet og håndvasken. Hvis der er revner i toilettet eller vasken, kan det være nødvendigt at udskifte det.

Vandinstallation

Alle vandinstallationer (gælder også for varme) skal være lavet af en autoriseret VVS-installatør. Se derfor efter, om installationerne bærer præg af at være lavet privat. Se efter, om alle vandinstallationer i køkken og bad slutter tæt, eller om der drypper vand ud. Kig efter, om køkkenbordpladen eller bordpladen i badeværelset buler ud eller virker tykkere omkring vask og afløb. Dette er tegn på fugtskader. Kig også efter, om der er rustpletter eller tæringer på installationerne.

Skimmelsvamp

Se efter skimmelsvamp, som især findes i fugerne omkring badet. Tjek også vægge og lofter. Vær opmærksom på, at der findes flere former for skimmelsvampe. De kan være hvide, gullige, grønlige, rødlige, grålige eller sorte med lodden overflade. Skimmelsvamp har normalt en muggen lugt.

Selv i helt nye eller ombyggede huse kan konstruktionerne være alvorligt angrebet af skimmelsvamp, hvis byggematerialerne har været fugtige eller våde inden indbygning, eller hvis der er lavet fejl i konstruktioner eller udførelse.