Åbn alleLuk alle

3. Markedsfør boligen

Markedsføringen af din bolig består af flere elementer – salgsopstilling, annoncering, fremvisning og andet. Overvej hvor meget, du selv vil stå for, og hvor meget du vil lade en ejendomsmægler tage sig af. Omfanget af dit eget arbejde – fx med fremvisning af boligen til interesserede købere – kan have stor betydning for størrelsen af mæglerens salær.

Gør din bolig klar til fremvisning

Et lyst og venligt hjem præsenterer sig langt bedre end et dunkelt. Ryd op, gør rent og sørg i det hele taget for, at din bolig fremstår så præsentabel som muligt – også på de fotos, som kan afgøre, om potentielle købere ønsker en fremvisning eller ej.

Ofte betaler det sig at reparere småskader, som for eksempel tapetskader og træværk, som trænger til at blive malet eller afvasket.

Salgsopstilling

Salgsopstillingen er en skriftlig præsentation af din bolig. Den har to funktioner:

  • Den skal sælge boligen.
  • Den skal give køber nogle obligatoriske oplysninger om boligen.

Hvis du selv står for størstedelen af salget, behøver du ikke lave en salgsopstilling. Men hvis en ejendomsmægler står for salget, skal han udarbejde en salgsopstilling. I formidlingsbekendtgørelsen er der regler for, hvilke oplysninger, der skal indgå.

Salgsopstillingen er et vigtigt dokument for køber, og den betragtes som en integreret del af handelsvilkårene, hvor køber kan støtte ret på oplysningerne. Det betyder, at hvis der fx står i salgsopstillingen, at der medfølger en vaskemaskine, så har køber krav på, at dette er tilfældet, selvom det ikke står i selve købsaftalen.

Som sælger er det derfor vigtigt, at du nøje kontrollerer salgsopstillingen, da du kan gøres erstatningsansvarlig for ukorrekte og misvisende oplysninger.