Åbn alleLuk alle

Køkkenet

Køkkenet er en arbejdsplads, hvor indretning og funktion skal gå op i en højere enhed, så rummet fungerer godt i det daglige.

Behov og funktion

Når du skal bygge nyt køkken, skal du træffe en lang række beslutninger om brug af rådgivere, valg af elementer, bordplader, hårde hvidevarer og belysning.

Start med at finde ud af, hvilke forventninger du har til køkkenet og dets brug. Hvad er de reelle behov? Hvad kan undværes, og hvor meget plads er du parat til at afse til køkkenet, måske på bekostning andre funktioner og rum?

Styr på byggeprocessen

Der er mange ting at holde styr på under et byggeprojekt. Også selvom du ikke bygger et helt hus, men blot renoverer eller bygger til.

Forløbet i et mindre byggeprojekt er dog nogenlunde det samme, som hvis du bygger fra bunden. Du skal stadig indhente tilbud, lave aftaler med håndværkerne, have styr på forsikringer, styre og føre tilsyn med byggeriet og sikre dig, at håndværkerne afleverer det, I har aftalt. Derfor kan du med fordel starte med at læse mere om byggeprocessen og få styr på det hele.

Læs mere om byggeprocessen

Gør det selv-arbejde i køkkener

Ud over, at vand-, afløbs- og elinstallationer, som kræver autoriserede håndværkere, er der intet i vejen for, at du selv sætter køkkenet op.

Du skal dog overveje, om du selv kan montere køkkenet. Det lyder måske ikke så svært, men bordplader der ikke er helt lige, låger der hænger eller utætheder omkring vasken er irritationsmomenter i et rum, der skal fungere optimalt i det daglige.