Salg uden rapporter?

  • Opdateret 8. januar 2019

Spørgsmål

Vi er ved at skrive under på salgskontrakt men uden en tilstandsrapport og elrapport, erhvervsdelen er større end 50% . Ejendommen er fra 1700 , meget nedslidt men vi er nødt til at sælge Nu.  Det er enten det eller konkurs. Er det klogt , hvad mener I? Kan vi komme slemt i knibe uden rapporterne?

Svar

Kære spørger

Ved salg af ejendom, som er blandet bolig og erhverv, og hvor erhvervsdelen er større end 50%, gælder huseftersynsordningen ikke, idet Lov om forbrugerbeskyttelse alene finder anvendelse, når ejendommen hovedsageligt anvendes til beboelse for sælgeren eller hovedsagelig er bestemt til beboelse for køberen.

Så I skal ikke overveje, om der skal sælges med eller uden rapporterne, da ordningen ikke er mulig, hvor erhvervsdelen i ejendommen er større end boligdelen.

Hvorvidt og i hvilket omfang I kan blive mødt af krav fra køber kræver yderligere oplysninger om ejendommen, jeres viden om standen mv. Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en boligadvokat, såfremt I ønsker jeres situation yderligere belyst.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley
Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se Tidligere Indlæg fra eksperten