Åbn alleLuk alle

6. Annoncering og fremvisning

Det er vigtigt, at boligen præsenterer sig godt overfor købere – i hele salgsperioden. Så det kan godt betale sig at forberede sig godt og at tilrettelægge nogle rutiner, så det bliver overkommeligt for dig og din familie.

Gode råd ved fotografering og fremvisninger

Overvej om det kan være en god idé at male væggene. Er entréen fx malet lilla eller en anden lidt utidssvarende farve, bør du overveje at male hvidt i stedet. Lyse farver får rummene til at virke større.

Sørg for at der er ryddet op og gjort rent. Der må gerne dufte af rengøringsmiddel. Rengør køleskab og ovn grundigt. Red alle senge. Puds alle vinduer ude og inde. Fjern personlige genstande på badeværelset, og fjern overflødige ting fra køkkenbordet. Sørg for at fjerne eventuelle ting lagt ovenpå køkkenskabene, da det giver indtryk af, at der ikke er nok plads i skabene. Fjern bunker af bøger, notater o. lign. Luft ud og sæt friske blomster på bordene.

Haven bør være nogenlunde fri for ukrudt, græsset slået, hækken klippen, sneen ryddet og eventuelle småting, der er gået i stykker, skal repareres, fx postkasse, sternbrædder m.m.

Hvis du har husdyr, bør du sørge for at fjerne dyrets madskåle. Sørg for at kattebakken er væk, at marsvineburet er rent, og at en eventuel hund ikke er til stede ved fremvisninger.

Du kan overveje, om det er en god idé at få en professionel fotograf til at tage billeder af ejendommen. Du kan også overveje, om der skal en professionel til at lave en plantegning og til at forfatte tekst til salgsannonce. Det første indtryk har stor betydning for, om en potentiel køber kan se sig selv bo i ejendommen.

Udarbejdelse af salgsannonce med fotos

Når du skal udarbejde din salgsannonce, er det vigtigt med blikfang. Din annonce skal gerne skille sig ud fra mængden. Er det en lejlighed du skal sælge, vil et facadebillede af ejendommen sjældent være særligt fængende, hvorimod et lækkert badeværelse eller et flot køkken vil tiltrække sig opmærksomhed.

Det er det bedste ved ejendommen, der skal fremhæves. Sæt gerne et ”stemningsbillede” på, fx et fotografi af et bålsted eller en hængekøje, hvis det er haven der skal fremhæves.

Når du skriver teksten, skal du også her fremhæve de positive ting. Sørg for ikke blot at opremse alle husets værelser og rum, men også rummenes funktioner: Du kan f.eks. skrive ”Flot østvendt køkken, med lille spiseplads, så børnene kan lave deres lektier, imens du skræller kartofler”, eller ”vestvendt terrasse, hvor den smukke solnedgang kan nydes”.

En god plantegning er også vigtig at få med. Indretning, fordeling af rum og placering af værelser er afgørende for mange købere. Vær grundig, og sørg for at alle vinduer og døre figurerer på tegningen.

Upload af boligannoncen til salgsportal

Før du uploader din boligannonce, skal du sørge for at der ikke er fejl – hverken faktuelle eller stave- eller slåfejl. Det er en rigtig god idé at få en til at læse korrektur på annoncen, før du offentliggør den.

Kontakt til køber – fremvisning af boligen

Når du bliver kontaktet af en interesseret køber, er det vigtigt at du er fleksibel hvad angår tidspunkt for fremvisning. Derudover skal du være opmærksom på, om der er nogle tidspunkter, der er bedre end andre.

Bor du fx tæt på en stor indfaldsvej, vil en fremvisning i myldretiden måske ikke være hensigtsmæssig, da der vil være mere støj end midt på dagen eller i weekenden.

Bor du tæt på en daginstitution vil det være hensigtsmæssigt at aftale fremvisning i weekenden når institutionen er lukket. Generelt er det bedst at fremvise i dagtimerne, når der er lyst.

Før fremvisning skal du sørge for at der er pænt og rent, som før fotografering. Friske blomster, ingen spor/lugt af husdyr osv.