Skal oplysning om eksisterende lån med på salgsopstillingen?

Spørgsmål

05.09.2017


På den standard salgsopstilling fra ejendomsmægleren er der til sidst en side:   "Oplysning om eksisterende lån der kan overtages på vise betingelser". Mit spørgsmål er ....

Som sælger... er jeg forpligtet til at includere disse oplysninger på en salgsopstilling når jeg sælger mit hus? Min ejendomsmægler siger at han er tvunget til det af dansk ejendomsmæglerforening. Kan de bestemme dette? Er det ikke min private ret som sælger at bestemme om jeg vil have disse tal frem i lyset til alle der kan downloade en salgsopstilling på nette? Min eksisterende lån og gæld i huset og dermed privat økonomi er privat. Der er tal om en et årig rente-tilpas lån der løber ud om kort tid (oktober 2017) så jeg kan ikke se relevance og hvis det er relevant, kan jeg informere en køber der viser seriøs interesse for handlen. Jeg er heller ikke interesseret at en køber kan bruge denne viden i en handle/bud discussion. Jeg ved at en sælger kan spare nogle udgifter til nyt lån hvis de overtager, men som sagt, dette lån er kort 1-års og jeg kan også give som sagt oplysninger til serøse købere.

Svar


Kære spørger

Ejendomsmægler er forpligtet til at oplyse alle forhold omkring ejendommen, der har betydning for købers beslutning om køb af ejendommen. Oplysning om eksisterende gæld skal derfor oplyses.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål