Salg uden rapporter?

Spørgsmål

08.01.2019

Vi er ved at skrive under på salgskontrakt men uden en tilstandsrapport og elrapport, erhvervsdelen er større end 50% . Ejendommen er fra 1700 , meget nedslidt men vi er nødt til at sælge Nu.  Det er enten det eller konkurs. Er det klogt , hvad mener I? Kan vi komme slemt i knibe uden rapporterne?

Svar

Kære spørger

Ved salg af ejendom, som er blandet bolig og erhverv, og hvor erhvervsdelen er større end 50%, gælder huseftersynsordningen ikke, idet Lov om forbrugerbeskyttelse alene finder anvendelse, når ejendommen hovedsageligt anvendes til beboelse for sælgeren eller hovedsagelig er bestemt til beboelse for køberen.

Så I skal ikke overveje, om der skal sælges med eller uden rapporterne, da ordningen ikke er mulig, hvor erhvervsdelen i ejendommen er større end boligdelen.

Hvorvidt og i hvilket omfang I kan blive mødt af krav fra køber kræver yderligere oplysninger om ejendommen, jeres viden om standen mv. Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en boligadvokat, såfremt I ønsker jeres situation yderligere belyst.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål