Hems

Spørgsmål

14.06.2019

Hej boligadvokater.

Jeg bor i en lejlighed på 3. sal og ønsker at købe det uudnyttede loftsrum, som ligger over min lejlighed. Da loftrummet ikke er så stort, ønsker jeg at udvide til kip, samt lave en lille hems, under 4.5m2.

Jeg vil dermed høre, om der skal laves skøde til dette, eller om det skal tinglyses. Da hemsen bliver omkring 4 m2, kommer den ikke til at ændre på lejlighedens beboelses areal, hvorved det heller ikke går ud over bebyggelsesprocententen på matriklen. Er der andre ting, jeg skal tage særligt højde for?

Svar

Kære spørger

Hvis du bor i en lejebolig eller en andelsbolig, kan du indrette hemsen blot ved at indhente enten udlejers eller andelsboligforeningens samtykke.

Bor du i en ejerlejlighed, skal du have foreningens samtykke. Reglerne herfor vil fremgå af foreningens vedtægter. Formentlig skal alle i foreningen tiltræde overdragelsen af loftsrummet fra foreningen til dig. Herudover skal der foretages en tinglysningsmæssig registrering. Du er derfor nødsaget til at alliere dig med en landinspektør, der kan foretage denne registrering for dig.

Om der skal udarbejdes skøde, afhænger af værdien af det areal, som overgår til dig. Formentlig er værdien så lav (mindre end kr. 45.000), at det ikke er nødvendig at udarbejde skøde. I så fald kan landinspektøren foretage registreringen alene ved udarbejdelse af en såkaldt "uskadelighedsattest.

Der er i udgangspunktet ikke andet, du skal tage højde for.

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål