Opdeling af grund uden at opdele matrikel

Spørgsmål

29.07.2019

Hej Ekspert.

Jeg har overvejet at købe en grund og lave en sommerby. Grunden er på XX hektar og her vil jeg gerne bygge en masse hytter - f.eks. 2 værelser, køkken og badeværelse. Folk skal så kunne købe brugsretten til en hytte, og når man har købt brugsretten til f.eks. 500.000 kr., skal det fungere som de "ejer" den, komme og gå som de vil, leje den ud når de ikke bruger den, eller hvad de har lyst til. Der vil være et månedligt gebyr for at eje brugsretten på f.eks. 500 kr., som går til vedligeholdelse, ejendomsskatter osv. lidt ligesom en andelsforening. Hvordan gør man det smartest?

Jeg vil rigtig gerne IKKE lave en masse matrikler, da det er dyrt og besværligt, så det er derfor, jeg tænker, om man kan lave noget med brugsret? Eller hvordan ville du gøre det smartest, så jeg som ejer kan tjene mest muligt på at sælge de her hytter og samtidig sørge for at køberne tør købe en brugsret. Håber du kan forklare lidt om mulighederne.

Svar

Det lyder som et spændende projekt men også omfangsrigt og med investering af større beløb.

En mulighed kunne være, at en andelsboligforening blev etableret, hvorved interesserede kunne erhverve en andel i foreningen, hvorefter de ville opnå brugsret til en hytte som de ville kunne udleje, såfremt vedtægterne blev udformet således at det var en mulighed og betale en månedlig boligafgift til andelsboligforeningen.

Du anbefales, af hensyn til projektets omfang, at tage kontakt til en boligadvokat og forelægge denne dit projekt for at sikre en konkret og fyldestgørende rådgivning.

Med venlig hilsen/Kind regards
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål