Dræn virker ikke

Spørgsmål

15.11.2019

Hej

Vi købte i marts en villalejlighed. I boligopslaget og ved samtaler fremgik det at der var installeret dræn som en del af forbedringer ved bygningen. Nu efter 6 måneder har vi fået undersøgt drænet og det viser dig at det ikke virker, kloakmester har sagt at det er lagt forkert og det skader mere end det hjælper bygningen. Derfor ser vi os nødsaget til at få det udskiftet for ca. 300.000 kr. Derudover har vi fået fjernet skimmel og installeret affugtere i kælderen for 120.000 for hele ejendommen (60.000 pr. lejlighed).

Da vi købte villalejligheden var det med henblik på at bruge kælderen som en integreret del af vores ejendom. Desværre er vores drømme langt væk med de ekstra udgifter, og der er ingen tvivl om at vi ikke havde valgt denne bolig grundet de ekstra udgifter. I vores optik synes vi at vi har købt et produkt der ikke eksisterer - og en forbedring der reelt set ikke eksisterer.

Derfor vil vi have jeres vurdering af sagen, og om der er nogen forbehold vi kan gøre overfor sælger.

På forhånd tak.

Svar

Kære Spørger

I nærværende sag synes det ganske klart, at der er tale om mangler ved den købte ejendom. Disse mangler kan gøres gældende mod sælger eller ejerskifteforsikring, såfremt købet var omfattet af huseftersynsordningen.
Der er behov for et større kendskab til sagen for at kunne sige noget mere konkret, men ud fra det af dig anførte findes der at være belæg for at gå videre med en sag, hvorfor jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en boligadvokat, som kan bistå jer i sagen.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål