Defekt bruseinstallation

Spørgsmål

15.11.2019

Hej

Jeg har købt et hus, og sælger har bedraget i sælgeoplysninger ved at fortie at bruseinstallationen er defekt (ialt tre VVS`er har været her og alle har meddelt, at det betyder at væggen skal bankes op, så det bliver dyrt).

Sælger har heller ikke overholdt købsaftalens betingelser, da de har ladet meget store mængder jern/stålskrot bl.a i form af 4-6 meter lange tykke stålrør mm. ligge i haven. Jeg er enlig og har div. fysiske skavanker og kan på ingen måde selv fjerne dette,  og jernhandlere som er kontaktet gør det kun mod betaling, da det ligger inde i en have, hvor de ikke kan komme til med kranvogn.

Er dette noget jeg kan gøre mangels indsigelse på ?

Svar

Kære Spørger

Du kan gøre mangelindsigelser gældende f.s.v.a. bruseinstallationen hvis du ikke var eller burde være bekendt med manglen på købstidspunktet.

Hvis der for købet er aftalt huseftersynsordningen, dvs. at du i forbindelse med købet tegnede ejerskifteforsikring og modtog tilstandsrapport, skal manglen som udgangspunkt kræves dækket af ejerskifteforsikringsselskabet.

Var sælger imidlertid vidende om at bruseinstallationen var defekt, skal/kan erstatningskrav gøres gældende direkte mod sælger, uanset at der er tegnet ejerskifteforsikring.
I forhold til stålrørene anbefales du at tage kontakt til sælger og bede pågældende fjerne dennes ejendele. Hvis pågældende ikke foretager sig noget vil du formentlig kunne lade rørerne fjerne på sælgers regning.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat til at bistå dig i din sag, da der kan blive tale om en større juridisk tvist.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål