Sikring mod fremtidige krav

Spørgsmål

29.11.2019

Hej, Jeg har solgt mit hus uden mægler og køber har frasagt sig tilstandsrapport og ejerskifteforsikring. I salgsdokumenterne kommer der til at stå "Køber overtager ejendommen som beset og derved afstår fra at kunne tilbageføre krav mod sælger"

Er det nok til at sikre mig mod fremtidige krav? Min bankrådgiver mener at jeg alligevel kan komme til at hæfte for evt. fejl og mangler.

Svar

Kære Spørger

Nej. Det er ikke nok til at sikre dig mod fremtidige krav. Det følger direkte af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom, at en sådan aftale, som I har indgået, ikke kan gøres gældende over for køberen.

Den eneste mulighed for at sikre sig mod fremtidige krav - og alene begrænset til krav vedrørende bygningens fysiske tilstand - er ved at udarbejde tilstandsrapporter og indhente ejerskifteforsikringstilbud til køber.

Det kan godt være, at køber har frasagt sig disse rapporter m.v., men det bagvedliggende hensyn er først og fremmest til sælger og ikke køber.Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål