BBR-registrering opført forkert

Spørgsmål

22.10.2020

Kære Danske BOLIGadvokater

Vi overvejer at købe et hus. I den forbindelse kan vi se i registreringen i BBR ikke er opført korrekt. I tilstandsrapporten står der;

"Bygningen mangler korrekt registrering i BBR. Bygningsbetegnelse jf. BBR på besigtigelsestidspunktet. Bygningen er under sagsbehandling ved kommunen og følgende arealer kan blive påvirket ifølge oplysninger af sælger: Bolig, carpot og brændeskur. Nyt energimærke er under udarbejdelse, og kan afsluttes ved rekvirering af opdateret BBR."

Hvilken betydning har dette for os og kan man betinge en købskontrakt af, at denne bbr-registrering kommer til at passe?

Svar

Kære Spørger

I kan sagtens betinge købsaftalen af, at BBR-registreringen kommer på plads. Risikoen herved er dog, at sælger kan vælge at sælge til anden side, hvis sælger finder kravet urimeligt. Det er dog alligevel stærkt anbefalelsesværdigt at betinge handlen heraf, idet der er risiko for, at det bliver omkostningsfuldt for jer, hvis I selv skal foranledige, at BBR-registreringen kommer på plads efter et køb.

Problemet er, at det er uvist, hvorpå kommunens sagsbehandling beror. Det kan være, at det er uden problemer at få BBR-registreringen på plads, men omvendt er der risiko for, at en eller flere bygninger ikke er lovligt opført, og at det vil være forbundet med store omkostninger at lovliggøre dem. Der kan worst case være tale om omkostninger af både 6-cifrede og 7-cifrede beløb. Det er derfor hensigtsmæssigt at få afklaret, hvilke forhold der er under sagsbehandling ved kommunen, og hvad der skal til, for at få disse på plads, inden I binder jer endeligt til handlen. Alternativt kan I kræve, at sælger garanterer at ville sørge for at få bragt forholdene på plads, lige som I i så fald bør opnå økonomisk sikkerhed herfor som eksempelvis ved tilbagehold i købesummen.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København Ø

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål