Misvedligeholdelse - genhusning?

Spørgsmål

10.01.2013


Min nabos misvedligeholdte badeværelse har medført skader i min lejlighed. Skaderne blev registreret første gang i 2009, ingeniør og fogderet var forbi i 2011 og nu i 2012 er der givet påbud om udbedring af skader hos mig samt istandssættelse af hans badeværelse

I min lejlighed skal der bankes puds af en væg, som så skal affugtes/udtørres og pudses op igen. Fodpaneler skal demonteres for tjek for skimmelsvamp samt gulv skal åbnes for kontrol af bjælkelag - muligvis er der råd i bjælkerne, da gulvet er sunket i min gang, som støder op til hans badeværelse.

Jeg har derfor et par spørgsmål:

Hvordan skal jeg forholde mig til, at naboen skal have håndværkere ind i min lejlighed?

Kan jeg opstille krav om, at jeg vil genhuses i perioden, hvor de arbejder i min lejlighed?

Eller kan jeg kræve at han betaler tabt arbejdsfortjeneste, da min kæreste og jeg muligvis bliver tvunget til at holde ferie?

Det skal siges, at gangen er den eneste adgangsvej til lejlighedens andre rum, så hvis der er problemer i bjælkelaget, bliver det meget kritisk med adgang til boligen.

Derudover har min kæreste astma, hvilket ikke vil fungere med skimmelsvamp samt affugtning af væggen.

Sidst men ikke mindst har vi en lille hund, som er alene hjemme, når vi er på arbejde. Den vil ikke kunne være i lejligheden, når der er håndværkere.

Ser frem til at høre fra Jer.

Mvh Birgitte

SvarKære spørger

Det kan ikke udelukkes, at I er berettiget til genhusning, men det kræver en langt grundigere gennemgang af sagen, hvorfor jeg må anbefale at lade en boligadvokat gennemgå sagen.

Umiddelbart vurderer jeg, at hvis vanrøgten af nabolejligheden er den direkte årsag til, at jeres lejlighed skal sættes i stand, og hvis retten har bestemt, at naboen skal afholde omkostningerne, så er følgeomkostninger til genhusning omfattet heraf.

Husk at bede advokaten om et prisoverslag.

Til dine øvrige spørgsmål kan jeg oplyse, at du i sagens natur må give adgang for de håndværkere, der skal udføre forbedringerne.

Hvad angår hunden samt astmaen, kommer I nok til at tænke lidt kreativt. Hunden skal jo ligesom I have et sted at være. Dette må I nok drøfte med advokaten, hvis I følger mit råd.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Thomas Hjorth, advokat (L)
Dansk BOLIGadvokat, Bagsværd

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål