Fundet diverse fejl

Spørgsmål

10.01.2013


Vi købte for ca. 2 år siden et fritliggende hus, som vi efterfølgende har fundet nogle fejl på, vi håber at I kan hjælpe os med nogle svar. Vi er under nedgravning af et rosenbed på et kabel i jorden, som ligger ca 20 cm nede i jorden. Kablet er ikke afmærket, eller beskyttet på nogen måde. Kablet går fra vores hus, til et aneks vi har i haven. Er dette ulovligt? Hvem skal vi henvende os til for at få det rettet?

Under samme nedgravning stødte spaden på noget hårdt ca. 8 cm nede i jorden. Efter at have gravet en firkant op, fandt jeg en indendørs flise! Flisen lå oven på et rør, og dækkede et hul der var lavet i dette rør. Efter at have fjernet flisen, kunne jeg sænke en lommelygte ned i hullet, og kunne konstatere at røret var ca. 90 cm i Ø. Overkanten af røret ligger altså ca. 8 cm under græs overfladen! Jeg bad min kone tænde vandhanen i køkkenet, og kunne se at der løb vand igennem røret. Er dette ulovlig? Hvem skal vi henvende os til?

På forhånd tak for hjælpen.
Bjørn

Svar


Kære spørger

Du nævner ikke, om sælger har giver jer tilstandsrapport og ejerskifteforsikringstilbud - men selv om dette skulle være tilfældet, vil der være mulighed for at gå tilbage til sælger.

Denne kan normalt - hvis ikke der står andet i købsaftalematerialet - være ansvarlig for egentligt ulovlige installationer, som jeg umiddelbart vil tro de beskrevne "opdagelser" må vurderes som.

Imidlertid skal det altid tages med i betragtning, om der er tale om væsentlige og dermed omkostningstunge mangler og sælger skal have kendt til manglerne, før end I kan gøre et eventuelt krav gældende.

Bevisbyrden herfor og for hvad det koster at afhjælpe påhviler jer.

Forelæg situationen for sælger og se om det ikke kunne lykkes, at finde en løsning på problemet, som I begge kunne være tilfredse med.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål