Håndværkerfejl

Spørgsmål

10.01.2013


Vi fik for to år siden afsluttet en større tilbygning inklusive nyt tag på hele bygningen. Taget er af skifereternit. En af pladerne under en kvist er gledet ned - vi har tidligere haft vandindtrængen ved denne kvist. Vi så den nedgledne plade i maj og gjorde entreprenøren opmærksom herpå. Han lavede delvis udbedring i august men pladen flugter fortsat ikke med de øvrige. Vi har siden august forsøgt at overbevise entreprenøren om at at skaden skal udbedres - uden held. Han afviser også at lade anden håndværker udbedre fejlen for hans regning. I november accepterede han langt om længe at udbedre skaden 10 december, men dette skete ikke på grund af frost....

Jeg er ret træt af forløbet og synes ikke det er rimeligt, at han ikke er forpligtet til hurtigere aktion. Det er naturligvis endnu mere bekymrende, når der tidligere har været vandindtrængen det pågældende sted.

Jeg formoder, at det eneste jeg nu kan gøre er at klage ved et ankenævn eller har I et bedre forslag?

På forhånd tak.

Venlige hilsener Mikael


Svar


Kære Mikael

Udgangspunktet for et svar på dit spørgsmål er naturligvis jeres aftale / entrepriseaftalen.


Hvis I f.eks. har vedtaget, at AB 92 skal være gældende, har du efter sagens nærmere omstændigheder mulighed for at rejse mangels krav overfor entreprenøren for en voldgiftsret.

Jeg vil imidlertid foreslå, at du til en start allierer dig med en byggesagkyndig og får et overblik over skaden, herunder hvor alvorlig den er, og hvor akut afhjælpning er.

Når du har dette overblik kan du beslutte, hvorledes sagen skal videreføres, og jeg vil anbefale dig at kontakte en advokat til at rådgive dig.

Med venlig hilsen

Anders Welding

Dansk BOLIGadvokat, Amager

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål