Falske oplysninger

Spørgsmål

04.02.2013


Jeg købte og overtog mit hus i oktober 2009. I energirapporten stod der, at huset (fra 1961) var hulmursisoleret. Det er oplyst, at det er oplysninger, der et kopieret fra energirapport, udarbejdet ved et tidligere salg.

Nu har jeg imidlertid fået målt/kontrolleret isoleringen. Og det viser sig, at der er så lidt isolering, at det ikke kan betragtes som hulmursisoleret. Jeg har kontaktet min ejerskifteforsikringsselskab, for at høre om de dækker, idet jeg mener, at der er afgivet falske oplysninger. Det gør de ikke, da det ikke kan skade huset og da de aldrig dækker ting/mangler omfattet af energirapporten! Men hvad gør jeg så? SKal jeg virkelig selv betale?

Hilsen Lisbeth

Svar


Kære Lisbeth

Det fremgår ikke af dit spørgsmål, om du i forbindelse med købet selv har gjort dig nogle overvejelser om en konkret undersøgelse af hulmursisoleringen var nødvendig - eller om du har drøftet det med din boligadvokat.

Når oplysningen er anført som værende fra "en tidligere rapport" påtager man sig selv en vis risiko for, hvordan det aktuelt ser ud, hvis man ikke undersøger sagen.

Hulmursisolering kan over tid have en tendens til at "falde lidt sammen" - og du bør først og fremmest undersøge hvor stort problemet er - også økonomisk - og eventuelt med en boligadvokat vurdere, om der er givet oplysninger fra sælger og eller mægler mod bedre vidende, for at afklare, om et eventuelt erstatningskrav kan/bør rejses.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål