Væsentlige fejl

Spørgsmål

04.02.2013


Jeg har overtaget en ejerlighed ved årskiftet (januar 2013), og i den forbindelse var der følgende væsentlige fejl og mangler:

* Der var aftalt i købsaftalen at terressen skulle males (den er ikke så let selv at male selv). Sælger har dog kun malet den udvendigt, og der er spildt maling på terressen, hvor der ikke er malet. Når man står udenfor kan man se det ikke er hele terressen der er malet, og når man er indenfor omvendt. Der er også kun malet med et enkelt lag, og der skal males med to lag; har forhørt mig hos maler, og har fået et prisoverslag.
Sælger mener det er fint nok blot at male udvendigt. I salgskontrakten står der terressen skal males - mine naboer har også terresser og de er malet 100 %

* der er klippet en 200 Volt ledning over som nu hænger løst i loftet i køkkenet. Ledningen går gennem emhætten så kan ikke selv fjerne den. Jeg mener der er direkte ulovligt at klippe en ledning over, man kan jo få strøm igennem sig, hvis man glemmer det og røre den. Jeg vil have en elektriker til at fjerne ledningen. Afventer prisoverslag.

*Der er fjernet en "fasttømret" lås i hoveddøren. Mener ikke man må fjerne ting der er skruet fast, og slet ikke en lås i hoveddøren? Der er en anden lås, men ved mine fremvisninger var der to låse, og er ikke blevet gjort opmærksom på at sælger ville tage den med sig.

Jeg har kontaktet min advokat og afventer sælgers tilbagemelding. Men der sker ikke noget. Jeg havde forinden bedt min advokat om at tilbageholde en del af købssummen, hvis nu sælger ikke overholdt købsaftalen mht. at male terressen. Hvordan står jeg, og hvad er en rimelig svarfrist?

Kan selvfølgelig ikke få malet udenfor nu, men en afklippet ledning og manglende lås i hoveddør mener jeg godt man kan forvente en hurtigere proces fra sælger for?

(Årsagen til at jeg spørger herinde selv om jeg har brugt advokat i forbindelse med købet er, at jeg ikke rigtigt får et svar/holdning på dine indsigelser).

På forhånd tak for svar!

Svar


Kære spørger

Om der er mangler ved malearbejdet må afhænge af, om hvordan købsaftalen er formuleret(særlige krav til bemalingens kvalitet/kræves maling 2 gange osv).

Med de øvrige forhold du nævner kan jeg forstå, at din nuværende advokat er i gang med at afkræve sælger en kommentar til dine krav, hvilket forekommer helt sædvanligt.

I denne forbindelse vil det være min egen holdning, at man skal udøve en "fornuftig tålmodighed" for at søges sagen løst forligsmæssigt, da ingen kan være tjent med en retssag om mangelsindsigelser af den anførte økonomiske størrelse, selv om det naturligvis altid er irriterende, at man ved afslutningen af en handel, ikke rigtig kan komme endeligt på plads fordi modparten ikke - efter ens egen opfattelse - lever op til aftalen.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål