Svært forurenet grund

Spørgsmål

04.02.2013


Jeg købte et hus med overtagelse den 29. februar 2008.

Nu viser det sig, at grunden er svært forurenet, men i de kommunale samt regionale oplysninger er hele byen helt ren. Hverken kommune eller region vil gå ind og se, hvad der egentligt er gået galt.

Forureningen er synlig med det blotte øje og ligger under huset. det er en form for kemikalie eller lign. Det er gået i vandet. jeg kan ikke komme til, at se papirerne fordi jeg pt. opholder mig på Sjælland og papirerne ligger i Sønderjylland.

Hvordan finder jeg lige ud af, hvem vi egentlig købte huset af. Jeg har set ét sted, hvor der er angivet forkert overtagelsesdato. Jeg har også set et sted, hvor der tilsyneladende ser ud til, at huset er købt af en anden end jeg husker.

Med venlig hilsen
Nini

Svar


Kære spørger

Du beskriver ikke, hvordan/hvorfor der nu skulle være en erkendelse af, at der "under huset" skulle være en synlig forurening.

Problemet indeholder efter min mening en generel risiko for, at der kan være tale om et alvorligt forhold for dig selv - men bestemt også i en gensalgssituation - og du bør derfor kontakte en boligadvokat, og med denne få afklaret de faktiske oplysninger.

Herved vil I kunne klarlægge hvordan forureningen kan være opstået, om oprensning kræves og hvordan og hvilke omkostninger, der forventes at være forbundet hermed - samt hvem, der i tidligere ejer-led måske har givet ufuldstændige oplysninger om ejendommens tidligere brug.

Hermed vil der kunne tages stilling til et eventuelt ansvar for tidligere ejer-led eller andre.

Der kan bestilles en udskrift af tingbogen (kr. 175,-) til afklaring af aktuelle og delvist historiske oplysninger fra tingbogen ved henvendelse til tinglysning.dk.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål