Uoverensstemmelser i boligareal

Spørgsmål

13.02.2013


I 2007 købte jeg et hus i tre plan. I alle dokumenter står der, at hver etage har et boligareal på 53 m2. Det gælder også i tilstandsrapporterne, udfærdiget i 2006 og 2007 af OBH-gruppen rådgivende ingeniører.
Nu står jeg i en salgssituation, og har derfor via Home haft selvsamme ingeniørfirma OBH-gruppen, ude for at lave diverse rapporter. MEN nu er mit hus pludselig angivet til at være 18 m2 mindre på 1. Sal, end da de sidst var her - og det uden der er sket nogen ændringer. Hvad gør jeg, for noget må jo være gået galt for OBH ?

Endvidere kan jeg konstaterer, at flere af de punkter, der i denne omgang er anført, også var galt, og for en sagkyndig åbenlys, da jeg købte. Et eks er fem lyskasser, uden rist. Hverken i 2006 eller 2007 er disse nævnt i tilstandsrapporterne, men nu er de anført som K3, pga manglende rister.

Kan jeg på nogen måde gøre OBH ansvarlig for åbenbart mangelfuld tilstandsrapport? Jeg bør jo som køber kunne have tillid til disse rapporter.

Håber på hurtigt svar, da jeg virkelig er frustreret over at det samme firma kan udfærdige så forskellige rapporter, og som pludselig fraregner 18 m2 på en etage - huset er fra 1952.

Hilsen Tina

Svar


Kære Tina

Med hensyn til arealangivelserne skal disse ofte tages med forbehold, og de fleste ejendomsmæglere henleder også en købers opmærksomhed herpå. Man bør selvfølgelig kunne stole på arealangivelser i offentlige registre og fra sagkyndige medvirkende, men det er dit ansvar som sælger, at forholdet oplyses korrekt. Sørg for, at dette bliver nævnt, når du sælger.

Med hensyn til den byggesagkyndiges rapportering i tilstandsrapporten forud for dit køb og nu, hvor du skal sælge, forekommer det ejendommeligt, at forhold, der for en umiddelbar betragtning er ens, bliver vurderet forskelligt. Der kan der være gode grunde til det, som ikke fremgår af rapporten, men det vil næppe kunne afstedkomme, at du har et krav mod den byggesagkyndige, medmindre du kan påvise konkrete skadevirkninger.

Du kan eventuelt rådføre dig med en kollega og forelægge sagens konkrete omstændigheder nærmere og få en mere nuanceret vurdering.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål