Overvågning i byggesag

Spørgsmål

26.02.2013


Jeg bygger sommerhus som selvbyggeprojekt. I aug 2012 , 15 mdr. efter byggeriets start fik jeg brev fra kommunen med bl.a. følgende indhold (citat): "iflg. luftfoto er sommerhuset opført og ved besigtigelse er det konstateret at sommerhuset er taget i brug" - hvorefter jeg blev afkrævet en færdigmelding og andre dokumenter (iøvrigt i en truende tone med trussel om bål og brand). Intet om hjemmel og ankemulighed.
Jeg havde ingen forespørgsler fået fra kommunen siden byggetilladelsen og brevet kom som et chok for mig.

De har altså været på min ejendom og kigget ind ad vinduerne uden mit vidende. Er der virkelig hjemmel for hemmelig overvågning i en banal byggesag, hvor kommunen blot kunne have spurgt mig helt åbent om status for byggeriet?

mvh/carsten

Svar


Kære Carsten

Du har helt ret i, at kommunens helt forståelige interesse i at følge en byggetilladelse "til dørs", bør ske på en mere hensynsfuld og afdæmpet måde end beskrevet.

Kommunen har dog en pligt til at følge op på en byggesag, så forvaltningen ved, om og i givet fald i hvilket omfang en given byggetilladelse måtte være udført.

En henvendelse til dig i helt almindelig samtale/brevveksling havde også efter min mening været den rigtige fremgangsmåde, selv om forvaltningen måske - uberettiget - mener, at du har glemt at informere om færdiggørelsen på den ønskede måde.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål