Ikke betalt ejendomsværdiskat

Spørgsmål

12.03.2013Jeg fik forleden et brev fra "skat", hvori stod, at jeg ikke betalte ejendomsværdiskat og ikke havde gjort det i mange år og derfor skulle tilbagebetale et 5-cifret beløb.

Jeg skal betale ejendomsværdiskat som alle andre, men jeg har intet aktivt gjort for ikke at betale ejendomsværdiskat.
Jeg ved ikke, hvad der sket.
Jeg flyttede fra en anden ejerlejlighed i min opgang i 2002 til min nuværende og større ejerlejlighed. Jeg erindrer, at jeg fik at vide, jeg ikke skulle betale ejendomsværdiskat det første år (måske de første tre år, jeg husker det ikke tydeligt). Begrundelsen var, at den ejerlejlighed, jeg købte, ikke havde været ejerbolig før, altså for første gang var i handel. Kan det passe, at der har været en sådan regel? Hvis der har, kan det måske forklare, at jeg ikke er blevet opkrævet ejendomsværdiskat i mange år.
Jeg synes det er mærkeligt, at jeg ikke er blevet opkrævet denne skat, for jeg må da være registreret som besidder af min ejerlejlighed.
Håber I kan udrede mit forhold.

Med venlig hilsen
Jørgen

Svar


Kære Jørgen

Uden konkrete oplysninger om hele grundlaget for dit køb er det ikke muligt at give et konkret svar på dit spørgsmål.

De nævnte forhold rejser spørgsmål om selve den skattemæssige konsekvens af dit køb tillige med særligt forældelsesmæssige overvejelser.

Da beløbet må forventes at være af ikke ubetydelig karakter, bør du forelægge den konkrete situation for en boligadvokat, for med denne at tage beslutning om, hvordan din stilling er og om du eventuelt i forbindelse med dit køb har modtaget den korrekte rådgivning og information om de skattemæssige forhold - og om du muligt kan have et erstatningskrav i denne sammenhæng.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål