Eje mere end to sommerhuse?

Spørgsmål

13.06.2013


Kan min mand og jeg på nogen mulig måde eje mere end 2 sommerhuse unde at komme i karambolage med skov og naturstyrelsens reger på området og lignende? Vi er gift og jeg tænker om vi evt. kan eje 2 huse hver med hvert sit særeje? Hvis vi havde været to fraskilte med hver to huse, som giftede sig, ville det vel være OK, eller? Kan vi oprette et selskab og købe gennem det, eller? Jeg anspores af de forskellige feriecentre som eksisterer med tilknyttede feriehuse/-lejligheder. Hvorledes er ejer konstellationen for disse, når det ikke er privat ejede lejligheder eller huse som lejes ud gennem feriecentret, men der imod feriecentrets ferieejendomme?

På forhånd tak for besvarelsen og tusind tak for en meget informativ brevkasse/hjemmeside.
Hilsen A.A.

Svar


Kære spørger

Du stiller en flerhed af meget relevante spørgsmål, men besvarelsen heraf ligger desværre umiddelbart udenfor brevkassens fysiske muligheder.

I relation til Miljøministeriets regelsæt kan det dog siges, at det vigtige imidlertid er hvem, der er ejer af en given ejendom – eller flere ejendomme – og ikke, hvilken ægteskabelig status den pågældende har.

Der kan ligeledes være situationer hvor en person ved arv eller lignende bliver ejer af ”for mange” sommerhuse, og i sådanne tilfælde må der søges om dispensation, men det er naturligvis kun en kortvarig løsning.

Hvis man har ønske om at etablere en ”ferieby” er der helt andre forhold, der spiller ind – og i det hele taget må jeg henvise dig/jer til at søge mere konkrete råd hos en boligadvokat.

Så er der bedre mulighed for at komme hele vejen rundt i relation til en mere detaljeret besvarelse af dine/jeres spørgsmål.


Med venlig hilsen/Kind regardsErik Turley, advokat (H)

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål