Kulde- og fugtproblemer

Spørgsmål

06.09.2013


Kære eksperter

Vi købte for 5 år siden en ejerlejlighed. Foreningen har if. vedtægterne ansvaret for ydermure og vinduer. Vi har to problemer, et generelt og et konkret. Det generelle er, at der under alle vinduer og i to karnapper (i alle lejligheder) er kulde- og fugtproblemer grundet enkeltskalsvægge her. Det konkrete er, at der i den ene karnap grundet nedsivning af regnvand fra ovenliggende altan er et alvorligt fugtproblem som har ødelagt vindueskarme, misfarvet tapet og antageligvis også påvirker murværket. Foreningens bestyrelse er trods gentagne henvendelser meget lidt villige til at gøre noget ved problemet. Hvad er vores muligheder?

Mvh
Gumserne

Svar


Kære Spørger

Kulde- og fugtproblemer er ikke ualmindelige i ældre etageejendomme. Det er op til generalforsamlingen om der skal ske udbedring, og det afhænger typisk af ejerforeningens økonomi, hvilke muligheder der er. I kan jo fremsætte forslag til næste generalforsamling om, at bestyrelsen skal indhente tilbud på denne opgave, som herefter må vurderes af generalforsamlingen.

Det konkrete forhold kan I forlange udbedret af ejerforeningen, da I ikke som ejere skal tåle den skade der påføres jervsom følge af regnvand fra ovenliggende altan. Det kan måske være en forsikringssag, men næppe hvis det skyldes dårlig vedligeholdelse.

Hvis I ikke kan komme videre med bestyrelsen, vil jeg foreslå at I også tager dette punkt op på generalforsamlingen.

Husk at få punkterne på dagsorden i god tid !

Med venlig hilsenThomas Damsholt, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Damsholt

Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål