Uvidende om ulovlig skorsten

Spørgsmål

21.10.2013


Vi købte en landejendom for 10 år siden til december 2013, hvor der var installeret skorsten og brændeovn.

Vi solgte ejendommen igen i foråret 2010 og fik udarbejdet en tilstandsrapport. Nu har ny ejer opdaget, at det ikke er registreret, at der er brændeovn på adressen. Den skorsten der er monteret kan nu ikke godkendes pga. nye miljøkrav og er ulovlig.

Vi har meddelt køber, at vi ikke har været vidende om, at skorstenen ikke var registreret og nu er ulovlig, men at han kan forsøge, at rette sit krav mod dem, vi købte ejendommen af, da den 10 årige 'forældelsesregl' først udløber til december.

Købers advokat har rådet ham til, IKKE at gå til dem vi købte ejendommen af, men i stedet finde en løsning med os uden at der skal en advokat indover. Men har han overhovedet en sag her? For vi har været uvidende om forholdet og det har tidligere ejer sandsynligvis også.

Kan han ikke gå direkte til dem vi købte ejendommen af? Hvis vi skal betale ham, kan vi så rette kravet videre mod dem, vi købte ejendommen af?

Svar


Kære spørger

I spørger bl.a. om, hvad jeres stilling kan være, hvis I bliver involveret i et større retsligt slagsmål mellem mange parter - og besvarelsen heraf ligger uden for de muligheder, som brevkassen har. Dette skyldes, at reglerne om forbrugerbeskyttelse ved overdragelse af fast ejendom er ændret i de seneste år.

Tidligere kunne man som sælger ikke frigøre sig for ansvar, hvis der forelå egentlige ulovlige installationer, men senest er disse omfattet af ejerskifteforsikringsmuligheden.

Dette kan i en konkret vurdering betyde, at sælger alligevel kan blive ansvarsfri, men det kræver en konkret vurdering af alle informationer i den konkrete handel, så i opfordres til at kontakte en boligadvokat for en afklarende drøftelse.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål