Fordelingsnøgle

Spørgsmål

07.11.2013


Jeg bor i villalejlighed i et hus med 2 lejligheder. Jeg bor i stuen og den anden familie på 1. sal. I huset er der både kælder og loft. Loftet tilhører overboen og kælderen er delt. I vores samejeroverenskomst er ejerforholdet 60% til mig og 40% til overboen. Denne fordelingsnøgle gælder også vand og varmeforbrug. Overboen har for nylig fået udnyttet loftet (ikke godkendt til beboelse) sådan at de har fået ca. 25-30 m2 ekstra som de beboer. Mit spørgsmål er nu om den fordeling der er i vores samejeroverenskomst er et udtryk for de samlede m2 incl. kælder og loft eller om fordelingen alene tager udgangspunkt i m2 der er godkendt til beboelse?
PS: Der er ikke fælles varme på loftet, men alene el-radiatorer. Så jeg har ikke del i denne udgift.

Svar


Kære spørger

Jeg forstår dig således, at du ønsker at vide, om overboens inddragelse af loftet medfører en ændret fordelingsnøgle i forhold til den oprindelige på 60/40 med den virkning, at overboen fremadrettet skal bidrage til jeres fællesomkostninger med en større andel end 40%.

Der gælder ingen særlige regler på området, og jeg kan derfor ikke give dig et klar svar. Både det ene og det andet kan være en mulighed. Forholdet er alene reguleret af samejeoverenskomsten, hvilken du er nødsaget til at læse nærmere i håb om at finde et svar.

Det kan meget vel tænkes, at man ikke direkte af samejeoverenskomsten kan udlede et svar. I så fald må der foretages en fortolkning og/eller udfyldning af samejeoverenskomsten, hvilket i sidste ende vil være et domstolsanliggende.

Jeg anbefale dig at kontakte en advokat, som kan vurdere, hvorledes du er stillet.

Med venlig hilsen/Kind regards

Henrik Palmkvist, advokat
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål