Investering

Spørgsmål

11.12.2013


Jeg er en ung gut på blot 24 år, som har oparbejdet en smule penge. Jeg overvejer derfor at investere dem i fast ejendom. Den ejendom jeg har set mig forelsket i. Her står der "ejendommen sælges med uopsigelig lejekontrakt" dvs. der bor nogen i boligen på nuværende tidspunkt.

Jeg kunne godt tænke mig enten at leje boligen ud eller selv bo der.

Kan jeg på nogen måde opsige disse? jeg synes jeg har læst mig frem til at jeg kan opsige dem med 1 års varsel. Husets tilstand er ikke optimal og efter min vurdering kræves der en del renovering/modanisering for at huset står optimalt og det er beboeligt for mine øjne.
Ved en større renovering, kræves det jo at lejer finder et andet sted at bo for at sige det ligeud.

Jeg håber i vil svare på mit spørgsmål.

Svar


Kære spørger

Det er korrekt, at lejelovens § 83 a angiver, at man kan opsige en lejer, hvis man selv vil bo i ejendommen. MEN det afgørende er at læse lejelovens § 84, hvoraf det fremgår, bla. at begrundelsen skal være rimelig ud fra en vurdering af såvel ejer som lejers situation. Her er hensynet til lejers situation det største. Lejere er som udgangspunkt beskyttet mod opsigelse, uanset at en ejendom skifter ejer.

Hvis du ønsker at gå videre med den ejendom, så skal du kende mere til den konkrete lejers aftaler og så søg professionel rådgivning, inden du køber.

Med venlig hilsen

Jytte Holm-Larsen
Dansk BOLIGadvokat, København

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål