Købe bedsteforældres hus

Spørgsmål

18.12.2013


Hej, min søster og hendes mand og jeg har fået mulighed for at købe vores bedsteforældres hus, til 15% under den offentlige vurdering. Det er vurderet til 3.350.000 og vi kan derfor købe det til ca 2.850.000. Der er 3 etager og vi er blevet enige om at jeg kan købe stuen og de 1.+2. sal. Vi er også blevet enige om jeg betaler 1.000.000 og de, resten. De betaler 2/3 af fælles udgifterne og jeg 1/3. Hvad er det smarteste at gøre her? Vi vil ikke hæfte for hinanden, og hvis vi en dag hver især vil sælge skal dette kunne være muligt. Vi har tænkt at købe det som en enhed og samme dag vi har købt det lave det til 2 idelle anparter. Er det sådan man normalt vil gøre dette? Eller er der andre muligeheder? Grunden til vi helst vil købe det sammen inden en evt. opdeling er at den offentligevurdering nok ville blive større end den samlede.

Svar


Kære spørger

Et bofællesskab eller en opdeling som I påtænker at gennemføre skal jo kunne lade sig gøre helt konkret, - så det ville jeg være helt sikker på, inden jeg gik videre med et eventuelt køb.

De øvrige forhold kan løses ved aftaler mellem jer, men jeg vil anbefale at de etableres i samarbejde med en boligadvokat, så der opnås den rette balance mellem jeres respektive interesser.Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Danske BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål