Førstegangskøber - budgivning

Spørgsmål

18.12.2013


Jeg skriver da jeg er i gang med at købe ejerlejlighed for første gang, og er i tvivl om de regler, der gælder ifht ejendomsmægleren ved en buds- /salgsprocess.

Det er således, at jeg har kigget på en lejlighed som jeg synes om, og jeg har snakket med ejendomsmægleren som anbefalede at jeg skulle give et bud på en vis værdi. Da jeg så byder dette får jeg at vide at der er kommet et tredje modbud på en ny konkret værdi, og jeg bliver nødt til at matche dette for at være relevant i processen.

Dette får mig til at undre over, hvorvidt ejendomsmægler egentlig gerne må afsløre præcise bud? Min bekymring grunder sig i, at man ofte har hørt historier om hvordan ejendomsmæglere forsørger at presse priser op ofte ved brug af "fiktionelle bud", idet deres salær afhænger af salgsprisen.

Jeg ville sætte stor pris hvis I kunne hjælpe mig dette.

SvarKære spørger

Du berører et spørgsmål, der er relevant for mange boligkøbere.

Det eneste reelle svar der kan gives er efter min mening, at man som køber skal tage sin boligadvokat med fra starten af processen - også for at sikre, at prisbud/drøftelser kommer til at blive afgivet på en styrbar måde.

Du beskriver ikke nøjagtigt, om der er tale om en egentlig bud-runde, hvor en særlig fremgangsmåde normalt er gældende - eller om der er tale om mere løse drøftelser med mægler og denne svar på de bud, der gives.

Om der er realiteter bag mæglerens oplysning om, at der er et andet og bedre bud, får man som regel aldrig vished for.

Det vil derfor ofte være nødvendigt at fastlægge en bud-strategi og holde sig til den, uanset hvad mæglerens tilbagemelding er - og så tage det med oprejst pande, hvis det viser sig, at man ikke får ejendommen.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål