Polystyren-isolering

Spørgsmål

18.12.2013


Jeg fik opført et hus i 1997 af x (eksisterer stadigvæk, er vist ret velkonsolideret). Jeg har nu erfaret at der er anvendt polystyren-isolering, som skulle være ulovligt at anvende pga. brandfaren (se bla. DR Kontant http://www.dr.dk/DR1/kontant/2013/09/16235132.htm).

Mine spørgsmål er:
1) én ting er at det idag er ulovligt at anvende polystyren, men var det også ulovligt i 1997?

2) Såfremt det er ulovligt, hvilke muligheder har jeg så for at komme efter Gamborg Byg og få dem til at betale for at udbedre fejlen.

På forhånd tak.

Svar


Kære spørger

Det er min opfattelse, at polystyren som sådan ikke er ulovligt at anvende som isoleringsmateriale i bygninger, men at den måde, hvorpå det er anvendt, kan være ulovlig af hensyn til brandfaren.

Spørgsmålet er af ikke-juridisk karakter, hvorfor jeg ikke kan give dig et tilfredsstillende svar, og jeg må derfor anbefale dig at kontakte en bygningsingeniør herom.

Hvis vi nu antager, at materialet i dit hus er anvendt forkert, kan der foreligge en mangel ved huset. Hvorvidt du kan "komme efter" x i denne relation, kan jeg godt svare på.

Beklageligvis må jeg oplyse, at et eventuelt mangelkrav, som du måtte have over for x i denne relation, vil være forældet nu. Krav af sådan karakter forældes nemlig absolut 10 år efter kravets opståen. Kravet vil være opstået ved købs- eller entrepriseaftalens underskrift.


Med venlig hilsen/Kind regards

Henrik Palmkvist, advokat
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål