Hvem skal betale?

Spørgsmål

19.12.2013


I den opgang, jeg bor i, er der en revne i murværket. Revnen bliver værre og værre og gavlen øverst i ejendommen er begyndt at give sig. Derfor har ejerne fået lavet en ingeniør-rapport, der afdækker problemet. Ifølge rapporten skyldes problemet en kombination af to ting.

Den ene ting er, at en tidligere ejer af 5.sals-lejligheden (ifølge den nuværende ejer) har fået lavet nogle forandringer, der har fjernet noget stabilitet omkring tagspær. Den anden ting, er, at der i forbindelse med etablering af altaner i ejendommen for 7 år siden, er fjernet nogle ting - igen i 5. sals-lejligheden - som ellers gav den sidste del af stabiliseringen af tagspær.
Der er uenighed blandt lejlighederne om, hvem der skal betale.

Vi er en ejendom, der består af seks ejer-lejligheder.

Ejeren i stue-etagen fik ikke lavet altan dengang og mener derfor ikke, at han har noget med altan-delen at gøre. Det, der skyldes tidligere ombygning, mener han heller ikke vedkommer ham - rent økonomisk.
Ejeren af 5. salen mener ejerforeningen skal dække det hele, bortset fra at stuen kan gå fri af den del, der skyldes altan-byggeriet. Personligt mener jeg, at ansvaret hænger på den lejlighed, der har skabt problemerne - også selv om det er en anden ejer. Men hvad gælder juridisk?

Hvem har ansvaret - altså hvem skal betale for udbedringen?

Svar


Kære Spørger

Udgangspunktet er, at den nuværende ejer af den lejlighed, som har forårsaget problemerne, hæfter for at få forholdene bragt på plads.

Hvis ændringerne er blevet foretaget i en tidligere ejers tid, vil den pågældende ejer kunne gå tilbage til sin sælger og denne sælger igen til sin sælger - dog ikke længere end 10 år.


Med venlig hilsen


Thomas Damsholt, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Damsholt

Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål