Banken vil ikke sælge

Spørgsmål

03.01.2014


Vi er et ægtepar på efterløn og pension (tjenestemand). Vi kan ikke betale vores kreditorer - kreditforeningen og banken ca. 1,650.000. Vi forsøgte sidste år at sætte det til salg ejendomsmægleren som vurderede det til 1,295.000. Dette salg stoppede banken imidlertid, da de mente, at vi skulle vente på at priserne steg. Min mand og jeg er begge blevet syge og er ikke i stand til at vedligeholde det, hverken ude eller inde. Reng. af det store hus kniber det også med. Vi kan ikke se os ud af vores situation og aner ikke hvad vi skal gøre. Jeg har skrevet til kreditforeningen og berettet om vores trængsler men har ikke hørt noget endnu. Helst ville vi jo finde os en mindre lejeboæog, få flyttet og komme videre. Økonomisk er der ikke udsigt til forbedring da jeg snart går over på folkepensionen, som bliver beskåret p.ga. min mands tjenestemndspension.

Svar


Kære spørger,

Banken må åbenbart synes, at det kan lade sig gøre at se tiden lidt an endnu, - men hvis der for jer at se ikke er udsigt til forbedring af prisniveauet, er der næppe andet at gøre end at søge etableret en aftale med banken/kreditforeningen om, at de får en salgsfuldmagt og forsøger at sælge huset bedst muligt.

Det kan iværksættes også i en situation, hvor salget ikke dækker alle hæftelserne ind, - men i disse tilfælde kræver det naturligvis en aftale med bank eller kreditforening, om hvad man skal gøre.

Det kan ofte være også i långivernes interesse, at lave en sådan aftale – og måske vælger banken at salg skal vente lidt, men så må det ske på nogle vilkår, der giver jer et overblik og sætter jer i stand til at komme videre i tilværelsen.

Med venlig hilsen/Kind regards,
Erik Turley,
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål