Skal jeg købe en andel?

Spørgsmål

15.01.2014


Hej,

Jeg står i den situation at jeg gerne vil købe en andel. Jeg har fundet en lejlighed der er perfekt for mig, desuden koster den ingenting (1dkk)

Jeg bliver dog fortalt at andelsforeningen er UNDER konkurs. Hvorom mit hoved straks skriger HOLD DIG VÆK. Men får så at vide, at banken har besluttet at gøre noget ved netop denne forening. Enten vil de redde den ved at hæve huslejen 4% over de næste 10 år ellers ville banken redde den ved at købe og udleje lejlighederne. Hvilket jeg har det lidt ambivalent med, da jeg egentlig ikke ved hvad dette vil betyde. Jeg ser uanede muligheder i lejligheden og er sikker på den vil være et godt salg senere hen, når boligmarkedet vender lidt. Men umiddelbart som ingeniør-to-be, vil jeg ikke stå i lort op til halsen med mine første lønninger.

Er det sikkert at købe, når de siger dette, eller hvad skal jeg kigge nærmere på? Friværdi, andre andelshavere eller hvordan?

Jeg vil meget gerne ringe og snakke om det hvis muligt.

Svar


Kære spørger,

Mit umiddelbare råd er, at du skal undlade at købe, medmindre en advokat på baggrund af en nøje konkret vurdering af sagen og de nærmere omstændigheder kan anbefale det.

Det kan på den ene side ikke udelukkes, at et køb vil være fordelagtigt når man tager købesummen i betragtning, men du indtræder på den anden side som medlem i foreningen og påtager dig herved som andelshaver økonomiske forpligtelser i forhold til at deltage i betaling af foreningens driftsudgifter.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål