Lejlighed i KBH - bor i Jylland

Spørgsmål

21.01.2014


Hej,

Jeg bor i jylland og ejer huset jeg bor i. Kan jeg købe en ejerlejlighed i Kbh ? Den skal ikke bruges til udlejning men stå til rådighed når jeg er i Kbh.

Svar


Kære spørger,

Det er muligt, men du kan ikke købe enhver lejlighed, du måtte ønske dig.

Det forholder sig således, at der som udgangspunkt er bopælspligt i Danmark, hvilket indebærer, at man enten selv skal bebo sit hus/sin lejlighed eller udleje det/den. Der er dog en række undtagelser hertil, blandt andet sommerhusområderne. Der findes også ejendomme eller hele områder, der - uden at være sommerhuse - er undtaget for bopælspligten. Adgangen til at fritage ejendomme for bopælspligten tilkommer den enkelte kommune.

I din situation vil du være nødt til at købe en lejlighed, som er undtaget for bopælspligten. I København vil det typisk være de større og mere ekstravagante lejligheder, der er undtaget for bopælspligten.

Køber du eksempelvis lejlighed gennem en ejendomsmægler, vil denne kunne oplyse dig herom. Alternativt kan du kigge i lokalplaner for området, hvor den pågældende lejlighed er beliggende, eller kontakte kommunen for en drøftelse heraf.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål