Salg ved sameje

Spørgsmål

28.02.2014


Hej,

Jeg ejer et sommerhus med min søster og hendes mand. Jeg ejer 50 %, de andre 25 % hver, Vi har lavet en samejekontrakt.Jeg erfarer nu, hvor jeg gerne vil ud af sommerhuset, at jeg kun kan komme ud af samejet, hvis jeg kan sælge min andel.
I samejekontrakten står der ikke noget om hvordan vi kommer ud af det ved skilsmisse, dødsfald, der står kun at vi kan ophæve samejet hvis alle er enige, ellers må jeg sælge min andel, hvis de andre ikke vil overtage den. Det vil de ikke, så jeg føler min godt nok bundefanget. Intensionerne med samejet var ikke at vi ville stavnsbinde hinanden men at vi kunne komme ud af det, hvis det ikke gik. Desværre for mig vil de andre medejere beholde deres andel, og kan ikke se problemerne i, at jeg skal sælge min andel, vel vidende at de selv kan komme i en situation, hvor de vil skulle sælge deres andel.
Spørgsmålet er bare hvem vil købe et halvt sommerhus, og 2 ejendomsmæglere vil ikke sætte et halvt hus til salg, fordi de ikke tror på salget af det.
Er der en mulighed for at ophæve kontrakten eller hvordan kommer jeg ud af medejerskabet uden at skulle give mine børn et sommerhus i arv, som de heller ikke kan komme ud af, Hvis de andre íkke vil sælge.

Svar


Kære spørger,

Du må henvende dig til en advokat med god forstand på familieret- og boligforhold.

Situationen er ikke meget anderledes end den, der opstår, når én ud af to ejere - et samlevende par - ønsker at sælge en fælles ejendom.

Der skal nok også ses på baggrunden for, at den konkrete aftale har det indhold den har, fordi der kan ligge nogle forudsætninger for samejet, som kan give en løsning på den situation, som du lige nu står i og som naturligvis føles noget håbløs for dig.

Men der er løsninger på sådanne problemer, men du har klart brug for en faglig kyndig advokat, som kan bistå dig under vejs i det kommende forløb.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål