En anden har lavet skade

Spørgsmål

28.02.2014


Hej,

Jeg ejer en lejlighed som næsten lige er blevet total renoveret af en entreprenør, hvor det var en total entreprise. Kort tid efter vil ejerforeningen skifte stigestrengs i hele ejendommen og i den forbindelse bliver mit gulvvarme ødelagt på badeværelset. Jeg klager over skaden. Nu sker det at de entreprenører som er på ejerforeningens projekt, indrømmer at det er dem som har ødelagt gulvvarmen, men de vil ikke betale for hele skaden, da de mener at gulvvarmen er lagt for tæt på rørene. Entreprenøren på mit renoverings projekt siger at det ikke er tilfældet og det er laver efter reglerne. Inspektøren for ejerforeningen prøver at lave et forlig hvor jeg (eller min entreprenør, som afslår) skal betale 2/4 dele og de andre to entreprenører skal betale 1/4 hver. Umiddelbart er prisen under 10.000,- men dette er et estimat da ingen ved omfanget af skaden, da ingen har været ude at undersøge gulvet.
Sagen er endt med at jeg løbende klager til ejerforeningen over at der ikke bliver fundet en løsning på problemet, de anbefaler mig at betale beløbet selv og sige ja til forliget. Inspektøren holder på at gulvvarmen ligger for tæt på rørene, han har dog ikke fremlagt noget bevis på dette. Hvordan kommer jeg videre i denne sag, når jeg ikke har tænkt mig at betale for en skade som en anden har lavet?

Svar


Kære spørger,

Når der foreligger en tvist hvor teknikere er uenige om, hvad der har forårsaget en skade, plejer det at kunne løses ved anvendelse af et fagkyndigt klagenævn - eller et syn og skøn, der udmeldes af Retten.
Det forekommer mig, at du kan være nødt til at tage initiativet til at få fremført et krav mod ejerforeningen eller ejerforeningens entreprenør, da jeg forstår, at du stoler på din egen håndværkers udsagn.

Du kan have en retshjælpsdækning af omkostninger i din familie- eller husstandsforsikring, men du skal passe på, at omkostningerne ikke løber løbsk i forhold til den nævnte mulige reparationsomkostning.

Kontakt en boligadvokat for at sikre den korrekte fremgangsmåde, at kravet rettes mod den "rigtige" modpart og at der bliver styr på omkostningerne.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål