Stigning i afløbsinstalationer

Spørgsmål

28.02.2014


Hej,

Min kone og jeg har pr 1/11-2013 købt en ejendom på landet. Det er et stråtækt bindingsværk hus, som løbende er renoveret. Kloak systemet er et nedsivningsanlæg, der er ombygget i 1976 og i 1983.

Huset var sat til salg for 975.000 kr og vi købte det for 950.000 kr. De 25.000 kr fik vi i afslag, da sælger ikke kunne oplyse årstallet for septiktanken.

Vi overtog som sagt huset 1/11-2013 og allerede efter 2 mnd. begyndte vores afløbsinstallationer at stige. Den kunne simpelthen ikke komme af med vandet.

Vi måtte derfor kontakte kloakfirma for tømning af installation. Vi fik oplyst, at den havde været tømt ultimo september 2013 og der normalt tømmes 1 gang årligt.
Derfor var vi noget overrasket over, at det efter 2-3 mnd. var galt. I skrivende stund, oplever vi atter problemer med opstigende kloakvand.

Inden vi købte ejendommen spurgte vi ejendomsmægleren der repræsenterede sælger, om de havde oplevet problemer med kloaken og dertil svarede de NEJ (det har jeg på email). Ligeledes er der i sælgers oplysninger omkring ejendommen oplyst at der ikke har været nogen problemer med opstigende vand.

Jeg har efterflg. haft 3 kloakfirmaer ude og se på installationen og de siger uafhængigt af hinanden, at sælger umuligt kan have undgået de problemer vi har nu.
Ligeledes siger vores nuværende nabo, at Sælger har haft problemer med at komme af med vandet.
Sælger var et ungt par med et lille barn og min kone og jeg har ligeledes en lille dreng, så der er ikke forskel i antal personer i hustanden, forbrug af vand er vel hvad man kan betragte som ensartet.

Jeg har en masse dokumenter fra kommunen, som kunne være brugbare, men vores spørgsmål går på hvad vi gør herfra. Kan vi på nogen måde drage sælger ansvarlig for at undlade de faktiske omstændighedder vedr kloaken?

Jeg håber I kan rådgive om det kan svare sig for os økonomisk at gå videre med det her, da et nyt anlæg vil koste i omegnen af 80.000 kr.

På forhånd tak

Svar


Kære spørger,

Du nævner ikke om I har modtaget en tilstandsrapport ved købet af ejendommen
Sælger har under alle omstændigheder pligt til at oplyse om problemer med afledningssystemet, hvis der har været problemer i sælgers ejertid op til salget til jer.

Hvis I har fået en tilstandsrapport og et ejerskifteforsikringstilbud vil sælger under normale omstændigheder være fri for ansvar, men sælger kan alligevel være ansvarlig, hvis der er givet urigtige oplysninger - også med støtte i naboens udsagn -, men der skal formentlig en teknisk undersøgelse til for at konstatere, hvad der galt og hvor længe det må formodes at have stået på.

Beløbets størrelse bør medføre, at I kontakter en boligadvokat, som kan hjælpe med at få sagen grebet rigtig an fra starten og sikre, at I opnår dækning for de fleste omkostninger via jeres retshjælpsforsikring.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål