Krav til sælger ved efterisolering

Spørgsmål

20.03.2014


Hej,

Jeg har købt en andelsbolig i juli 2013 uden at der har været en mægler involveret. I salgsannoncen fra Robinhus informerer sælger om at andelsforeningen bl.a. har fået foretaget hulmursisolering. Endvidere er der ikke synliggjort et energimærke i denne annoncering. Da jeg er førstegangskøber er jeg ikke klar over at der findes en energirapport, hvorfor jeg ikke anmoder om en. Jeg er efterfølgende blevet fungerende formand og blevet bekendt med at der ikke er blevet hulmursisoleret i studieetagen hvor min andel ligger men i de resterende etager. I denne forbindelse har min andel været meget kold fra slutningen af oktober til slutningen af februar. Jeg føler, at jeg er blevet vildledt og sælger således burde have kendskab til nærværende problem. I den anledning vil jeg høre om der er mulighed for at rette et krav mod sælger for de udgifter jeg vil have ifm. efterisolering?

Svar


Kære spørger,

Hvis oplysningen ikke findes i de tilgængelige dokumenter, er forudsætningen for at du kan rejse et erstatningskrav mod sælger, at du kan bevise at sælger havde denne viden.

Principielt er der også mulighed for et forholdsmæssigt afslag i købesummen, men så skal udbedringsbeløbet være væsentligt.

Husk at kravet skal rejses senest inden 6 måneder efter købet.

Med venlig hilsen,
Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Damsholt

Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål