Køb af nabolejlighed

Spørgsmål

25.03.2014


Hej,

Jeg bor i dag i en villalejlighed. Huset er fuldt opdelt i 2 ideelle anparter.
Nu er den anden (lille) del af villalejligheden sat til salg, og jeg er interesseret i at købe den. Jeg er dog usikker på retningslinjerne ved dette.

Hvis jeg køber den, skal jeg så slå lejlighederne sammen? Eller kan jeg fastholde opdelingen så et senere frasalg eller udlejning er lige til?

Er der administrative omkostninger forbundet med at slå to lejligheder sammen?

Svar


Kære spørger,

Du har ikke pligt til at lægge lejlighederne sammen. Du kan godt beholde opdelingen med henblik på et eventuelt senere salg af den ene lejlighed.

Der vil formentlig være administrative omkostninger ved at lægge lejlighederne sammen. Det afhænger af den konkrete situation.

Sammenlægningen skal tinglyses, hvilket vil udløse tinglysningsafgift, og hvis der er lån i anparterne, skal långiverne acceptere sammenlægningen. Dette vil også udløse tinglysningsafgift.

Herudover skal sammenlægningen godkendes og registreres hos kommunen. Jeg er dog ikke klar over, om dette vil udløse et gebyr.

Endelig vil du formentlig få udgifter til advokat, der kan hjælpe dig med gennemførelsen af det nævnte, heraf navnlig de tinglysningsmæssige ekspeditioner.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål