Renovering af tag - regning sendt til to ejere

Spørgsmål

25.03.2014


Hej,

Vi er en lille ejerforening på blot fem ejerboliger i to bygninger. I hovedbygningen er der fire lejligheder, hvoraf de to ejes af én person, som er formand for foreningen. Vi skal have iværksat en renovering af taget og formanden har - inden der er indgået aftale om, hvem der skal have entreprisen - sendt regninger ud til de øvrige to ejere. Er dette lovligt? Kan han træffe beslutninger hen over hovedet på os andre? Entreprisen ligger på ca. kr. 800.000.

Svar


Kære spørger,

Det er udgangspunktet, at projekter og udgifter i den størrelsesorden du oplyser her, skal vedtages på en generalforsamling, medmindre der på en generalforsamling er givet bemyndigelse til ejerforeningens bestyrelse, til at indgå aftale om arbejderne, samt opkræve udgifterne hos ejerne. Er ingen af de nævnte procesdurer overholdt, vil jeg, medmindre der er åbnet andre muligheder i jeres vedtægter, ikke mene han er berettiget til at foretage hverken bestilling af arbejdet eller opkrævningerne.

Skulle han alligevel bestille arbejderne på egen hånd, mener jeg, han risikerer på egen hånd at hæfte for hele udgiften.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål