Betinget handel

Spørgsmål

03.04.2014


Hej,

Jeg står og skal lave en betinget handel på et huskøb. Det er betinget af, at jeg får solgt min egen bolig først. Jeg har brug for at vide, hvad det ca. koster mig at lave en betinget handel her og nu. På forhånd tak for hjælpen.

Svar


Kære spørger,

Det, du har brug for, er en advokatgodkendelse af den betingede handel. Advokatgodkendelsen består af gennemgang af ejendommens og handlens dokumenter, rådgivning herom samt bistand i relation til eventuelle forhandlinger med sælger/ejendomsmægler. Denne del vil koste i omegnen af kr. 5.000 inkl. Beløbet varierer fra advokat til advokat.

Hvis du får solgt din bolig, og den betingede handel går hen og bliver endelig, vil du ydermere få brug for bistand til at berigtige handlen. Det vil ligeledes koster i omegnen af kr. 5.000 inkl. moms. Igen vil beløbet variere afhængig af dit advokatvalg.

Der er også nogle advokater, der tilbyder ordninger, hvorefter man som køber kun skal betale advokathonorar, hvis handlen gennemføres. Sådanne ordninger kendes blandt andet under betegnelserne "No buy, no bill" og "no cure, no pay".

Jeg vil dog fraråde at vælge en sådan ordning, idet udsigten til ikke at opnå betaling kan være et incitament for advokaten til at godkende handlen. På den måde er advokaten ikke en uafhængig rådgiver, og man kan dermed stille spørgsmålstegn ved, om man som køber får den rette rådgivning. Betal derfor hellere, hvad rådgivningen koster for at være på den sikre side.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål